George Mitea | Lucruri Bune

George-Mitea

Pe când rodeam băncile bibliotecii facultăţii de filosofie nu mă imaginam într-un birou plin de dosare inscripţionate Tribunalul X sau Y. Şi multă vreme, în acel birou, nu mă imaginam posesorul celui mai activ blog de vin din România. Dar s-au întâmplat toate într-o succesiune relativ firească. Astăzi, după aproape 900 de articole pe blog, câteva zeci în ediţia print Vinul.ro şi mai nou în revista Millesime şi desigur mii de vinuri degustate, pot spune că înţeleg destul de bine ce anume este un vin bun şi ce se întâmplă în viscerele cramelor ca acest fericit eveniment să se întâmple.

Cele mai recente postari de pe Lucruri Bune:

  • Davino Flamboyant 2014 19/04/2018
    Atunci cand se scrie nota de degustare a unui vin, enumerarea unei liste intregi de descriptori aromatici este o uzanta deloc exotica (si cu cat mai multe fructe, flori si bizarerii cu atat mai bine), apoi e musai sa se foloseasca cuvinte mari in cazul celor mai bune (cum ar fi complex, intens, amplu, profund etc). Eu unul zic din prima ca Flamboyant 2014 e […]
    George Mitea
  • VINOistorii. Grigore Ghica și Chateau Lafite 18/04/2018
    Edouard Grenier, prieten cu mai celebrul Lamartine, a fost un poet și diplomat francez, o vreme secretar al domnitorului Moldovei Grigore Alexandru Ghica, la recomandarea lui Vasile Alecsandri.El ajunge la Iași în 1855, capitală care, după cum povestește francezul, avea pe atunci o singură stradă pavată, și nici aceea de la un capăt la altul („în vremea acee […]
    George Mitea
  • Un clasic neozeelandez: Villa Maria 11/04/2018
    Dacă în articolul precedent am explorat vinurile încoronării regelui Ferdinand și am identificat filiațiile acelora din prezent, iată că ceva din acel articol se leagă (de departe) cu vinul de azi.Vinul de azi este importat de același importator/producător care deține și fabrica de spumante Rhein. Acolo, in 2009, am incercat prima oară acest clasic al Noii Z […]
    George Mitea
  • Terra Romana rose 2017 (SERVE) 10/04/2018
    SERVE a fost primul producator de dupa '89 care a propus pietei romanesti vinuri usor iesite din contextul national, dar mult mai apropiate de gustul frantuzesc si mondial. Unul din vinuri a fost un rose sec, rara avis pe atunci, urmat la inceputul anilor 2000 de o versiune premium in gama Terra Romana. Exponatul 2017 patreaza "reteta" anilor […]
    George Mitea
  • Roseurile DAVINO 2017 29/03/2018
    Zilele trecute am avut in teste vinurile rose 2017 proaspat scoase pe piata de apreciatul producator din Ceptura- Unicom Production, mai cunoscut sub denumirea brandului principal, anume DAVINO.Toate sunt produse din Caberbet si Merlot, in proportii variabile.Faurar rose 2017,  14%,  ~25 lei. Mi s-a parut un vin foarte curat, un etalon pentru categoria sa de […]
    George Mitea

Be the first to comment on "George Mitea | Lucruri Bune"

Leave a comment

Your email address will not be published.