Răzvan Avram | Paharnicul

Leneş rafinat cu puseuri idealiste. Când nu trândăveşte, nu meditează sau nu hoinăreşte, îşi ocupă timpul liber cu proiecte de comunicare şi marketing. Pasionat de muzică, computere, fotografie şi, mai nou, de vinuri.

Cele mai recente postari de pe Paharnicul:

  • Quiche lorraine & Les Deux Albion 2017, Saint Cosme 13/06/2018
    Îmi place să cred că numele (arhaic şi oarecum mucalit) al acestui vin se referă la stilul de vinificaţie abordat, situat undeva la confluenţa dintre “Lumea Veche” şi “Lumea Noua”. Avem de-a face cu un cupaj din trei soiuri tipice pentru zona de sud a Văii Ronului (Viognier, Marsanne şi Piquepoul), parţial fermentat şi maturat […]
    Răzvan Avram
  • Culibiaca cu peşte & Solo Quinta 2017, Cramele Recaş 06/06/2018
    Chiar dacă, în fiecare an, cel de-al cincilea soi care intră în componenţa cupajului Solo Quinta se schimbă (dar este întotdeauna un soi roşu vinificat în alb), restul de patru, mereu aceleaşi, asigură o personalitate distinctă şi o calitate constantă acestui brand. Astfel, aproape toate categoriile de consumatori pot găsi ceva atrăgător la acest vin, […] […]
    Răzvan Avram
  • Tort de bezea & Nectar of Transylvania 2014, Liliac 30/05/2018
    375 de mililitri de esenţă pură de Muscat Ottonel dulce, asta veţi găsi în sticla de Nectar de la crama Liliac. Avem de-a face cu un vin obţinut în spiritul Rieslingului de Rin, prin metoda Schilfwein, care presupune uscarea strugurilor pentru a le concentra aroma. Boabele pierd semnificativ în greutate şi asta explică, în parte, […]
    Răzvan Avram
  • Rasol de chefal & Rosé Terra Romana 2017, SERVE 23/05/2018
    Sunt ferm convins că orice producător de vin din România, atunci când a făcut primul roze, s-a raportat la SERVE ca la un etalon. Pe de altă parte, dacă evaluezi orice roze românesc şi vrei să-i faci un compliment, probabil ar trebui să spui că seamănă, într-un fel sau altul, cu Terra Romana. Cred că […]
    Răzvan Avram
  • Pui cu ciuperci, lămâie şi busuioc & Alira Rosé 2017, WineRo 16/05/2018
    Un cupaj de Fetească Neagră şi Cabernet Sauvignon, vinificat în rozé, care nu va trece neobservat, chiar şi la o degustare “în orb”. O combinaţie eclectică de senzaţii frivole şi sofisticate, un vin seducător înainte de toate. Culoarea este trandafirie, la propriu, cu un nas care aduce note de flori de portocal şi de salcâm, […]
    Răzvan Avram

Be the first to comment on "Răzvan Avram | Paharnicul"

Leave a comment

Your email address will not be published.